Vacublend vacuüm blender

De nieuwste ontwikkeling op het vlak van het blenden is de vacuüm blender. In de voedselverwerkende industrie wordt dit al veel langer toegepast, maar nu kan ook de consument profiteren van de voordelen van vacuüm blenden.

Omschrijving

De nieuwste ontwikkeling op het vlak van het blenden is de vacuüm blender. In de voedselverwerkende industrie wordt dit al veel langer toegepast, maar nu kan ook de consument profiteren van de voordelen van vacuüm blenden. Bij het blenden vindt er geen vermenging met lucht plaats, wat oxidatie en het ontstaan van luchtbelletjes voorkomt. De Vacublend vacuüm blender heeft een Tritan blendkom met een inhoud van 1,5 liter.

Waarom zou u kiezen voor de Vacublend vacuüm blender

- Geen vermenging met zuurstof;
- Geen oxidatie en nauwelijks luchtbelletjes;
- Zeer gladde en zachte textuur;
- Geschikt voor alle fruit, groente, kruiden en vloeistoffen;
- 1,5 liter Tritan blendkom.


Geen vermenging met zuurstof
Omdat er geen vermenging met zuurstof plaatsvindt, blijven voedingsstoffen beter bewaard. Vitaminen en mineralen als vitamine C en polyfenol zijn erg gevoelig voor oxidatie – het reageren met zuurstof – waardoor ze hun werking verliezen. Ook ontstaan er nauwelijks luchtbelletjes, behalve wanneer er in een product zelf gas zit, zoals dat met appels of ijs het geval is. Luchtbelletjes maken dat een product wat fletser van kleur en minder intens van smaak wordt. Het resultaat van het blenden met de Vacublend vacuüm blender is een glad mengsel dat de kleur en de smaak van de ingrediënten goed heeft vastgehouden.

Zeer gladde en zachte textuur
Tijdens het vacumeren zetten de producten een heel klein beetje uit. Dit zorgt ervoor dat het snijden en blenden gemakkelijker verloopt. Bovendien gedragen de steeds kleiner wordende ingrediënten zich in een vacuüm ruimte anders, ze worden namelijk niet gehinderd door luchtweerstand. Het blenden verloopt hierdoor gelijkmatiger dan bij een gewone blender. Het bijzondere is ook dat dit een blijvend resultaat is, de massa gaat niet schiften en er ontstaan geen laagjes.

Geschikt voor alle fruit, groente, kruiden en vloeistoffen
Met de Vacublend vacuüm blender maakt u heerlijke en gezonde smoothies, sorbets en bijvoorbeeld babyvoeding. Voeg bij de vaste producten ook altijd een laagje vloeistof toe, zoals water, melk of yoghurt. De vacuüm blender is niet geschikt voor het blenden of vermalen van droge producten als noten of het mixen van poedervormige ingrediënten. Bovendien werkt het vacumeren niet goed bij producten warmer dan 40 .

1,5 liter blendkom
De blendkom van de Vacublend vacuüm blender heeft een inhoud van 1,5 liter. Omdat de ingrediënten de ruimte moeten hebben om rond te vliegen, mag u de blender nooit helemaal vol doen. De kan is gemaakt van Tritan, een co-polyester dat krasbestendig en vrijwel onbreekbaar is. Tritan is BPA-vrij.

Beoordeling

Geen reviews gevonden